Jdi na obsah Jdi na menu
 


Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Citát "Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné." pochází z knihy "Malý princ" od Antoina de Saint-Exupéryho. Tento citát vystihuje jedno z hlavních témat knihy, kterým je schopnost vidět nad rámec fyzického světa.

Často se soustředíme pouze na to, co vidíme a slyšíme, ale zapomínáme na to, co je skutečně důležité - naše pocity a emoce. 

Vztahy, které si vytváříme s lidmi a s okolním světem, jsou mnohem důležitější než hmotné věci, které v průběhu života nahromadíme. Naše srdce nás vede k tomu, abychom viděli skutečnou krásu a hodnotu věcí, které nejsou viditelné pouhým okem.

Když se zaměříme na to, co je očím neviditelné, můžeme najít smysl a naplnění v životě. Můžeme objevovat nové věci a učit se od lidí, kteří nám poskytují lásku, podporu a inspiraci. Malý princ nás učí, že opravdové dary života jsou věci, které nelze vidět, ale mohou být cítěny srdcem.

Je tedy důležité, abychom si uvědomili, že vidění skutečného významu věcí vyžaduje více než jen pouhý pohled. Vyžaduje to zrak srdce, který nás vede k tomu, abychom viděli věci tak, jak jsou skutečně, a ne tak, jak se nám jeví na první pohled. Pokud dokážeme vidět očím srdce, otevírají se pro nás nekonečné možnosti pro objevování krásy a hloubky života.

obrazek-kategorie.png

 


"Malý princ" je jedním z nejznámějších děl francouzského spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho. Příběh vypráví o malém chlapci, který putuje z jedné planety na druhou a setkává se s různými postavami. Přestože se jedná o knihu určenou dětem, má "Malý princ" hlubší význam a je ceněn i dospělými čtenáři.

Hlavním tématem knihy je ztráta nevinnosti a význam dospělosti. Malý princ je nevinný a čistý, ale postupně se učí o světě a o sobě samém. Ve svých setkáních s různými postavami se dozvídá, že dospělí lidé mají často nesmyslné priority a nejsou schopni vidět to, co je opravdu důležité. Malý princ nás také učí, že krása a hodnota věcí spočívá v něčem víc než jen v jejich fyzické podobě.

Dalším významným tématem knihy je přátelství a láska. Malý princ si přátelí s různými postavami, ale jeho největší přátelství je s liškou, která ho učí, co to znamená být navzájem propojeni. Vztah mezi malým princem a liškou je krásným příkladem toho, jaký by měl být vztah mezi dvěma lidmi.

"Malý princ" je kniha, která se často čte a znovuobjevuje v průběhu života. Je plná moudrosti a připomíná nám, že důležitý je nejen svět kolem nás, ale také to, co nosíme v srdci.

Na našem e-shopu FeelHappy.cz najdete krásné obrazy na plátně s Malým princem.